Ninove 30 Mar 2020 - 12u11
Clear Sky
1.84°C

Schoonderhage neemt nieuw woonproject in gebruik te Outer

18 oktober 2019
Schoonderhage neemt nieuw woonproject in gebruik te Outer

OUTER  - Nieuw woonproject Schoonderhage officieel geopend.Schoonderhage opende enige tijd geleden een nieuwe vestiging langsheen de Aardeweg in Outer en werd vrijdag 18 oktober voorgesteld aan bezoekers, familieleden en genodigden.

Schoonderhage vzw is een door het VAPH vergunde zorgaanbieder. Ze staan garant voor een brede waaier aan zorg en ondersteuning aan volwassen personen met een mentale handicap: van intensieve woonondersteuning over dagbesteding tot begeleid werk.

De ondersteuning wordt georganiseerd in de regio’s Herzele, Ninove, Haaltert, Denderleeuw en Aalst, verspreid over 10 locaties. Dit garandeert kleinschaligheid en maakt inclusie mogelijk.

De vestiging aan de Aardeweg is een 'woning met dagbesteding' voor nursinggroep: Een zinvolle dagbesteding geeft invulling aan het leven. Het is echter niet voor iedereen mogelijk om op eigen kracht invulling te geven aan de dag. Daarom zijn deze woonprojecten zo belangrijk.

In de nieuwe vestiging zijn 14 personeelsleden tewerkgesteld en verblijven 18 bewoners.

Er is een snoezelruimte ingericht en er kan gebruik gemaakt worden van een elektrische rolstoelfiets om ritjes te maken in de buurt met de bewoners.

Bij mooi weer kunnen de bezoekers en bewoners genieten van de prachtig aangelegde tuin en terras. Het is alweer een zeer mooie realisatie van Schoonderhage.

GNE - Foto's Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons