Ninove 26 May 2020 - 18u18
Overcast Clouds
23.84°C

STAD NINOVE SPEELT ZES ‘VLAAMSE FILMKENS’

15 augustus 2017
STAD NINOVE SPEELT ZES ‘VLAAMSE FILMKENS’

Ninove - Voor de vijfde keer trekt de dienst cultuur op het einde van de zomervakantie met een openluchtcinema naar gekende en minder gekende plekjes van onze stad. Zes keer vertonen we een recente Vlaamse Film, telkens in samenwerking met een lokale partner.

2016-2017 was een matig seizoen voor de Vlaamse film, zeggen filmkenners en –journalisten. Weinig kaskrakers en weinig films die klaar zijn om prijzen te pakken. Toch spotten we in de cinema’s genoeg lekkers om weer een fraaie editie van ons zomerproject ‘Vlaamse Filmkens (openluchtcinema in je buurt)’ te presenteren. Starten doen we – dat klinkt logisch – met ‘De premier’ van Eric Van Looy. Bovendien tonen we die film op een locatie die aardig bij de populairste Vlaamse film van het afgelopen seizoen past: wie wil er immers niet als ‘premier’ over de streep van de atletiekpiste lopen? De sportieve boys & girls van Atletiekclub VITA zijn de eerste gastheren voor een openluchtfilm. Meteen is het een gelegenheid om hun nieuwbakken tribune aan het grote publiek te showen.

Er staan nog andere ‘nieuwe’ plekken op de speellijst. Zo vereren we de recent aangelegde Elisa Van Caulaertstraat in Ninove met een film, zijn we te gast aan de gerenoveerde watermolen ’Fonteintjesmolen’ in Meerbeke en worden we ontvangen in de nieuwe speeltuin aan de Pastorij van Aspelare. Op die manier worden de openluchtfilms meer dan kwaliteitsfilms voor het grote publiek, maar ook een goede reden om op zoek te gaan naar nieuwe of vernieuwde stukjes Ninove. Alle films beginnen om 21 uur en zijn gratis.

We geven een overzicht van het volledige programma.

Vrijdag 18 augustus: ‘De premier’ - Atletiekpiste van Ninove

De Belgische eerste minister wordt ontvoerd. Hij zal weer worden vrijgelaten op voorwaarde dat hij de persoon, die hij later die dag tijdens een exclusief gesprek zal ontmoeten, vermoordt. En die persoon is niemand minder dan... de president van de Verenigde Staten. Toekomstfeit of ‘fake news’? ‘De premier’ is een thriller van Erik Van Looy (2016) met onder andere Koen De Bouw, Tine Reymer en Stijn Van Opstal.

(ism Atletiekclub VITA)

 

Zaterdag 19 augustus: ‘Vincent’ - Fonteintjesmolen, Stenebrug, Meerbeke

De 17-jarige Vincent is een geboren wereldverbeteraar die de groene revolutie predikt. Hij jaagt zijn familie de gordijnen in doordat hij koste wat het kost hun ecologische voetafdruk wil verkleinen. Zijn idealen brengen hem op een drastisch idee, maar zijn impulsieve Franse tante Nicole neemt hem mee op een reis door Frankrijk om hem op andere gedachten te brengen… ‘Vincent’ is een dramatische komedie van Christophe Van Rompaey (2016) met onder andere Spencer Bogaert, Barbara Sarafian en Geert Van Rampelberg.

(ism molenaars en Klapstraatcomité)

 

Zondag 20 augustus: ‘Le Ciel Flamand’ - Speeltuin, Plekkersstraat, Aspelare

Monique baat samen met haar dochter Sylvie het baanbordeel ‘Le Ciel Flamand’ uit. Eline, het zesjarige dochtertje van Sylvie, is gefascineerd door de mysterieuze werkplek van haar mama en oma, maar wordt ten allen tijde de toegang ertoe ontzegd. Wanneer Sylvie en Monique aan het werk zijn, ontfermt ‘nonkel’ Dirk zich over Eline. Tot een dramatische gebeurtenis alle zekerheden in hun leven op de helling en de familiale banden onder druk zet. ‘Le Ciel flamand’ is een drama van Peter Monsaert (2016) met onder andere Sara Vertongen, Esra Vandenbussche en Wim Willaert.

(ism ‘Leaderkern’ Aspelare)

 

Vrijdag 25 augustus: ‘My first highway’ - Elisa Van Caulaertstraat, Ninove 

Tijdens de jaarlijkse vakantie met zijn ouders op een camping in Spanje wordt de zestienjarige Benjamin verliefd op een Vlaams meisje dat er samen met haar moeder een supermarkt uitbaat. Ze is mooi en intrigerend. En ze sleurt hem mee in een avontuur dat een gevaarlijke wending neemt en voor de rest van zijn leven in zijn geheugen gegrift zal staan. ‘My first highway’ is een drama van Kevin Meul (2017) met onder andere Aäron Roggeman, Romy Louise Lauwers, Mathias Sercu en Natali Broods.

(ism Ninove-Welzijn)

Zaterdag 26 augustus: ‘Allemaal familie’ - ‘Wenteka’, Bokkendries, Denderwindeke  

Bob en Greta De Jaegher zijn veertig jaar gelukkig getrouwd en kunnen terugkijken op een rijk gevuld leven. Hun twee zonen Steve en Carl boeren goed; Steve's vrouw schreef net een bestseller over gelukkig zijn en wil samen met haar man aan kinderen beginnen. Maar op het feest voor hun veertigste huwelijksverjaardag kondigen Bob en Greta hun nieuwe plannen aan… Wat een gezellige familiebijeenkomst moest worden, draait helemaal anders uit. ‘Allemaal familie’ is een romantische komedie van Dries Vos (2017) met onder andere Nathalie Meskens, Steve Geerts en Bill Barberis.

(ism Gezinsbond Denderwindeke)

 

Zondag 27 augustus: ‘Dode hoek’ - terrein ‘De Amusanten’, Fonteinstraat, Okegem    

Jan Verbeeck, een compromisloze commissaris van de Antwerpse drugsbrigade, is als 'Mr Zero Tolerance' ongemeen populair en berucht bij de bevolking en in de media. Het land staat dan ook in rep en roer wanneer hij aankondigt dat hij de politie verlaat om zich, net vóór de verkiezingen, aan te sluiten bij de extreemrechtse partij VPV. Op zijn laatste dag als politieman zet een inval in een drugslabo een reeks fatale gebeurtenissen in gang. ‘Dode hoek’ is een thriller van Nabil Ben Yadir (2017) met onder andere Peter Van den Begin, Jan Decleir en Ruth Becquaert.

(ism ‘De Amuzanten)

Praktisch

  • Alle films beginnen om 21 uur en zijn gratis.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons