Ninove 28 Mar 2020 - 20u14
Clear Sky
12.57°C

Ninoofse brandweer beloont jong kleurentalent

01 oktober 2019
Ninoofse brandweer beloont jong kleurentalent

NINOVE –  De jeugdige winnaars van de kleurenwedstrijd mochten maandagavond 30 september in de brandweerkazerne hun prijs ophalen.

Adjudant Johan Van Santen heette de winnaars, hun papa’s, mama’s en grootouders welkom. “Dit is de eerste keer dat we een dergelijke wedstrijd organiseerden en het was meteen een groot succes.”

Omdat brandweerlui veel kunnen, maar niet meteen beslagen zijn in de beoordeling van het coloriet, hadden ze de hulp ingeroepen van Rebecca Van Rampelberg, verbonden aan de Ninoofse academie voor beeldende kunst. Zij haalde uit de 125 inzendingen de beste ingekleurde tekeningen per leeftijdscategorie.

De vierjarige Vince kreeg een artistieke prijs voor zijn mooi kleurenpalet en het totaalplaatje. Dat hij nog niet helemaal tussen de lijntjes kleurde kan hem alleen maar sieren. Blijven doen.
Vince (6 jaar) en Lotte (8 jaar) waren de laureaten in de andere leeftijdscategorieën.

Allen mocht nadien met een keure van het korps op de foto. De kleurenplaten krijgen een mooie plaats in de brandweerkazerne. Wie weet zijn ze de vroege voorbode van een ontluikend artistiek talent en hopelijk ook van een geëngageerde brandweerman of -vrouw.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons