Ninove 06 Apr 2020 - 04u54
Clear Sky
17.02°C

Na alle commotie ging Ninofmedia even luisteren bij het dierenasiel van Ninove

26 september 2019

DENDERWINDEKE – Het dierenasiel diende een aanvraag in om hun gebouwen te vernieuwen. Deze aanvraag werd goedgekeurd door de stad Ninove, maar werd - na een klacht van een buurtbewoner - door de provincie Oost-Vlaanderen weer vernietigd.

Volgens Martine Van Den Steen, de uitbater van het asiel, zijn deze verbouwingen nochtans broodnodig, aangezien de gebouwen zich in erbarmelijke staat bevinden. Ook wordt de wetgeving strenger op het gebied van de opvang van dieren, waardoor zij zich nog meer genoodzaakt zien om deze aanpassingen uit te voeren.

Er werd een petitie opgestart die je nog steeds kan tekenen via onderstaande link. Zij zitten al aan ruim 7000 handtekeningen, maar krijgen pas hun vergunning als zij dit aantal kunnen optrekken naar 15.000. Wanneer zij niet genoeg handtekeningen halen zit de mogelijkheid erin dat het asiel zijn deuren moet sluiten...

Interessant om weten is ook dat zij geselecteerd werden om deel te nemen aan De Warmste Week van Studio Brussel. Dat betekent dat iedereen met frisse ideeën om geld in te zamelen voor het asiel, steeds welkom is om contact met hen op te nemen. Komaan creatieve dierenvrienden, laat bij deze jullie hart spreken!

Info: contact opnemen kan via het nummer 054-32 16 79 of 0476-23 55 04.
Je kan hen ook bereiken via de website Dierenasiel Ninove of de Facebookpagina Dierenasiel Ninove.

BDB

Teken de petitie via onderstaande link:

https://secure.avaaz.org/nl/community_petitions/Waarnemend_Gouverneur_Didier_Detollenaere_STEUN_VOOR_EEN_NIEUW_ASIEL_TE_NINOVE/?ahbHXob&s=1

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons