Ninove 27 Feb 2020 - 23u01
Lichte regen
2.51°C

Bijna 100.000 euro voor Ninoofse projecten

24 september 2019
Bijna 100.000 euro voor Ninoofse projecten

NINOVE - Vlaams minister van Energie Lydia Peeters (Open Vld), heeft een projectsubsidie van bijna 100.000 euro toegekend aan de stad Ninove voor drie projecten die werden ingediend door de stad in het kader van de oproep “lokale energieprojecten” eerder dit jaar.

Het betreft 39.000 euro voor de duurzame renovatie van het gebouw van de stedelijke basisschool De Oogappel in Appelterre-dorp, nogmaals 39.000 euro voor het plaatsen van energiezuinige ramen voor de stedelijke basisschool De Flapuit in Voorde en 20.000 euro voor duurzame renovatiewerken van het gebouw van de bibliotheek en CC De Plomblom.

Gemeenten konden in deze subsidieronde tot drie projecten indienen. De keuze is vrij, zolang de projecten te maken hebben met energie-efficiëntie, hernieuwbare energie, groene warmte of elektrische mobiliteit. Het kan bijvoorbeeld gaan om hoogrendementsbeglazing in schoolgebouwen, een warmtepomp in het gemeentelijk zwembad, of het vervangen van de straatverlichting door LED-lampen. Voor de eerste twee projecten kon aan elke gemeente de maximale subsidie worden toegekend, maar voor het derde project moest een pro rata verdeling van het Vlaams subsidiebedrag over alle ingediende projecten gebeuren. Aan 29 gemeenten is nu in totaal een subsidiebedrag ten belope van iets meer dan 2 miljoen euro toegekend.

Vlaams Minister Lydia Peeters heeft dit jaar meer dan 6 miljoen uit het Vlaams Klimaatfonds vrijgemaakt voor energieprojecten van gemeenten die met investeringen in duurzame energieinfrastructuur hun energiefactuur naar beneden willen brengen.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons