Ninove 10 Apr 2020 - 04u59
Clear Sky
8.89°C

Duizenden op de afspraak in centrum voor succesvolle 'Autovrije Zondag'

22 september 2019
Duizenden op de afspraak in centrum voor succesvolle 'Autovrije Zondag'

NINOVE - Autovrije zondag werd een topeditie mede door het zalige najaarszonnetje en een uitgebreid programma.

Op zondag 22 september hadden voetgangers, fietsers, skaters en zelfs paardjes het voor het zeggen in de binnenstad. Het werd een 'end of summer happening', met straattheater, sportactiviteiten, dansvoorstellingen, springkastelen, rommelmarkten, Fiesta Europa en veel muziek.

Er waren op een 5-tal plaatsen muziekbands en zangers aan het werk, sportverenigingen gaven demonstraties, jeugdverenigingen organiseerden spelletjes, er stonden tal van springkastelen opgesteld, men kon straattekeningen maken, er is de steeds uitbreidende rommelmarkt en de Fiesta Europa-markt die overrompeld werd.

De brandweer organiseerde dan weer demonstraties en boottochtjes op de Dender.

Voor het eerst werd ook de 'Wijk in de Kijker', Niepersveld betrokken bij de autovrije dag. Er werd een aperitiefconcert gebracht door KEVA en er vond een rommelmarkt plaats.

In het centrum daagden dan ook enkele duizenden mensen op om te genieten van de vele activiteiten. Het werd ook voor de horeca een geslaagde editie met overvolle terrasjes en tevreden bezoekers.

GNE  - Foto's Giovanni Neckebroeck - Ronald De Neve

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons