Ninove 25 May 2020 - 12u12
Scattered Clouds
16.51°C

Jonge en oudere scouts op de afspraak bij startdag in stadspark

16 september 2019

NINOVE – Veel nieuwe jonge scouts in de dop tijdens de startdag zondagnamiddag 15 september. Meteen ook de verre aftrap van het jubileumjaar 2020 voor het 100-jarig bestaan van de Ninoofse scouts met de jamborette in juli als hoogtepunt.

Klaas, Ward en co van de leiding waren tevreden met de opkomst van de nieuwkomers. “We organiseren de startdag al sinds enkele jaren en zien dat er ook nu weer veel nieuwe leden bijkomen. We hopen dat ze blijven. Net zoals elders zitten de scouts in de lift. In Ninove zijn we met goed 130 leden, gespreid over de verschillende takken en de leiding.”

Dat betekent ook een hele verantwoordelijkheid voor de leiding. “Ja, het is steeds onze bedoeling hen toffe en tegelijk veilige activiteiten aan te bieden: met de bal, in het bos, tijdens bunker- en moddertochten. Maar we doen dit met heel veel plezier.”

Filip bracht de zoon voor de eerste keer naar de scouts. “Het is altijd afwachten, maar het ziet er goed uit. Zelf ben ik nooit bij de scouts geweest, maar we willen hem alle kansen geven en dat zal lukken, gelet op de goede sfeer.”

De zoon van Joost begint aan zijn derde scoutsjaar. “Heel onze familie heeft een scoutsverleden. Ze maken veel plezier, maar leren ook verantwoordelijkheid nemen, zelfstandig staan, zich uit de slag trekken en problemen oplossen. Kortom het helpt je om goed in het leven te staan. Dat zijn zaken, die je niet altijd in een sportclub of op school meekrijgt.”

Al denken de kapoenen niet onmiddellijk aan die dingen, zoals de kleine Warre: “We spelen leuke spelletjes en ik heb hier heel veel vrienden.”

In 2020 zal hij er ook bijzijn, als de Ninoofse scouts hun 100-jarig bestaan vieren met de jamborette als hoogtepunt. Het zal een grootse organisatie zijn in juli op de Fabeltasite met scouts van overal ter wereld. Daarover en over de jaarwerking van de scouts, lees je alles op hun webstek.

Info: Scouts NinoveJamborette 2020.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons