Ninove 27 Feb 2020 - 01u23
Lichte regen
3.89°C

Werken heraanleg parking Mallaardstraat van start gegaan

09 september 2019
Werken heraanleg parking Mallaardstraat van start gegaan

NINOVE  -De publieke parking aan de Mallaardstraat in centrum Ninove ligt er al jarenlang niet al te best bij, maar daar komt nu verandering in.

Voor de drukke eindejaarsperiode wordt de parking in opdracht van het stadsbestuur volledig opnieuw ingericht. Die herinrichting (zie plan) houdt niet alleen een forse uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen, in tot 127 plaatsen, maar ook wat comfort betreft wordt de Mallaardparking een volwaardige gratis stadsrand- en buurtparking.

De firma DM Roadbuilding uit Geraardsbergen zal de werken uitvoeren.

Het bestuur wil met de herinrichting een extra oplossing bieden voor de parkeerdruk in de handelskern en de nabijgelegen woonwijk.

 “Tot nu werd de parking onderbenut omdat de ondergrond in steenslag was en er onvoldoende sociale controle was,” vertelt schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen – Groen), “Met de aanleg van de wegen in asfalt en de parkeerplaatsen in een waterdoorlatende bovenlaag verhogen we het comfort voor de gebruikers. Dat de parking een ‘donkere hoek’ was met weinig sociale controle was voor veel mensen uit de wijk een reden om de wagen daar niet te parkeren, maar daar komt met de komst van camerabewaking verandering in.”

De herinrichting betekent in alle opzichten een upgrade van de parking met ook nieuwe verlichting en oplaadpunten voor elektrische wagens. Ook kleinere ingrepen moeten het gebruiksgemak en de populariteit van de parking verhogen om mensen te stimuleren de wagen uit het centrum te laten. “Een voetgangersdoorgang en een zebrapad aan de uiterste punten maakt de afstand korter en veiliger voor wie naar het centrum of de woonwijk wil,” vertelt Vande Winkel, “De Pamelstraat kampt met een hoge parkeerdruk en ligt op vijf minuutjes stappen van de parking, terwijl je de handelskern op zeven minuten bereikt.”

Op de parking komen ook fietskluizen voor mensen die in Ninove centrum werken en de auto op de Mallaardparking laten staan om vervolgens met hun persoonlijke fiets het laatste stukje naar het werk af te leggen. De parking wordt groen ingekleed, met behoud van de dubbele rij bomen langs de Mallaardstraat. De bomen werden beschermd met houten planken om niet beschadigd te raken tijdens de werken.

Hoogtebegrenzers gaan na de werken oneigenlijk gebruik van de parking door vrachtwagens tegengaan.

De werken zijn op 9 september van start gegaan met het rooien van de bomen, en moeten voor de drukke eindejaarsperiode afgerond zijn.

GNE - Foto's Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons