Ninove 26 May 2020 - 18u05
Overcast Clouds
23.84°C

Bewoner houdt vandaal in bedwang en levert hem over aan de politie

08 september 2019

APPELTERRE – Een jonge man gooide zondagochtend 08 september een venster in van een woning in de Windmolenstraat. De bewoner, Iwan De Glas, zette meteen de achtervolging in. Hij overmeesterde de vandaal en hield hem in de bedwang tot de komst van de lokale politie. Naar verluidt was de jonge man zo stoned als een garnaal.

Iwan deed ons zondagnamiddag het relaas van een bewogen nacht. “Mijn vrouw en ik waren een half uurtje thuis van een gezellig buurtfeestje. Plots gooide iemand twee stenen tegen de ruit, dubbel glas, die brak. Een derde steen kwam tegen de voordeur terecht. Ik sprong in de wagen en zette direct de achtervolging in. Aanvankelijk vond ik niemand, maar een laatste gok bleek de goede. In de Rietstraat kon ik een jongeman per fiets klemrijden. Hij slaagde er nog in om weg te geraken, maar iets verderop heb ik hem in de Nonnenborrestraat toch te pakken gekregen.”

Iwan hield hem in bedwang tot de Ninoofse politie arriveerde. “Ze waren hier al na 10 minuten. Tot dan was die jongeman zeer weerspannig en worstelde hij om los te geraken. Maar ik had hem goed vast, bleef kalm en zegde hem dat het geen zin had.”

Wat die jonge kerel bezielde is niet duidelijk. “Tja waarom doe je zoiets? Wellicht heeft hij bij ons licht zien branden. Mijn vrouw zat in de zetel en heeft eigenlijk geluk gehad: het glas vloog tot halverwege de living. Ik schat dat die jongen goed 22 jaar moet zijn, maar ik ken hem helemaal niet. De politie vertelde me wel dat hij stijf stond van de drugs.”

De Windmolenstraat is eigenlijk een zeer rustige buurt. “Maar enkele weken terug zijn hier in de omgeving autobanden met een mes doorstoken. Tot nog toe is daarover niets gekend.” Het is niet duidelijk of het ene incident met het andere te maken heeft.

De interventieploeg bracht de jongeman naar het ziekenhuis voor een controle, omdat ze druggebruik vermoedden. Nadien is hij bestuurlijk aangehouden voor 6 uur om te voorkomen dat hij zichzelf of anderen in gevaar zou brengen. Een verhoor volgt later over de feiten van vandalisme.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons