Ninove 10 Apr 2020 - 18u31
Clear Sky
8.89°C

Ninoofse Jaarmarkt met recordaantal dieren zonnig van start, maar later werd regen spelbreker

07 september 2019

NINOVE - Editie 44 van de Ninoofse Jaarmarkt kreeg af te rekenen met ongunstige weersomstandigheden.

De dag ging onder een stralend zonnetje van start. De voorzitter van de Landbouwcomice verwelkomde alle aanwezigen tussen de dieren op de Centrumlaan ter hoogte van het stadhuis.

Hij kon tevreden zijn over de jaarmarkt. Met een recordaantal inschrijvingen van 91 runderen van het wit-blauw vleesvee en meer dan 150 paarden en pony's, werd het een succes.

Na toespraken van burgemeester Tania De Jonge en de vertegenwoordiger van de Verenigde Handelaars Ninove Pascal Carael, werd de jaarmarkt officieel geopend.

Ninofmedia trok daarop door de winkelstraten en sprak met enkele handelaars, met een kandidate Miss Belgium 2020 voor Oost-Vlaanderen en een kandidate van Queen of the Models.

Naast de autoshow van ADNO stonden tientallen handelaars, marktkramers en verenigingen opgesteld in de winkelstraten. In de Kaardeloodstraat had Ninomundo plaats.

Iets na de middag sloeg het weer echter om en begon de regen spelbreker te worden. Door de soms hevige regen zijn verschillende optredens afgelast en begonnen handelaars hun kraampjes leeg te maken.

De paardenkeuringen gingen ondanks de mindere weersomstandigheden verder door.

GNE - Foto's Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons