Ninove 05 Apr 2020 - 02u31
Few Clouds
14.95°C

De Watergroep adviseert: leidingwater koken tijdens werken Astridlaan

01 september 2019
De Watergroep adviseert: leidingwater koken tijdens werken Astridlaan

NINOVE – De Watergroep voert maandag 02 september werken uit aan de waterleiding in de Astridlaan. Zolang de werken duren is het noodzakelijk om het drinkwater te koken voor gebruik.

Tijdens deze werken kan de drinkwaterbevoorrading onregelmatig of zelfs onderbroken zijn. De Watergroep adviseert om:

  • een voldoende voorraad water op te slaan voor het normale verbruik;
  • de elektrische apparaten, die aangesloten zijn op het waternet (wasmachine, vaatwasmachine), niet te gebruiken;
  • het vullen van zwembaden en reservoirs uit te stellen.

Het kraantjeswater kan tijdelijk een lichte bruingele kleur vertonen. Die zal verdwijnen wanneer je de kraan eventjes laat lopen.

Kookadvies

Vanaf 2 september is het belangrijk dat de bewoners van de volgende straten het leidingwater 5 minuten laten koken vooraleer ze het gebruiken voor voedings- en hygiënische doeleinden:

  • Astridlaan (even nummers) tussen 48 en 110;
  • Omer Van Trimpontstraat (even nummers) tussen 4 en 42B.

Je moet het water koken tot de volledige procedure is afgerond. Deze bestaat uit:

  • de voltooiing van de werken,
  • een grondige reiniging van de leiding,
  • een controleanalyse op de aanwezigheid van eventuele bacteriën.

Zodra het kookadvies is opgeheven, meldt De Watergroep dit op zijn website en ontvangen de betrokken bewoners opnieuw een brief in de brievenbus.

Info: 02-238 96 99 (optie 3 kwaliteitsdienst - postcode inbrengen ->bevestigen met nr 1 - optie 1 voor kwaliteit) - DrinkwaterkwaliteitDe Watergroep-Werken.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons