Ninove 31 Mar 2020 - 00u40
Few Clouds
8.19°C

“Reëel instortingsgevaar Kapittelhof maakte wegomlegging noodzakelijk”

29 augustus 2019
“Reëel instortingsgevaar Kapittelhof maakte wegomlegging noodzakelijk”

APPELTERRE-EICHEM – Naar aanleiding van de brand van het Kapittelhof, een beschermd pand in Appelterre Dorp, had de stad een deel van de straat afgesloten. “Een noodzakelijke maatregel”, aldus burgemeester Tania De Jonge in een korte mededeling.

Die maatregel is genomen na het advies van een erkende stabiliteitsingenieur, die de stad had aangeduid. Burgemeester De Jonge: “Een straat afsluiten in niet aangenaam en heeft tot heel wat ergernis geleid. Maar er was teveel gevaar voor instorting en we konden de weg maar vrijgeven tot alle schorings- en stuttingswerken waren uitgevoerd. Bij een instorting van het gebouw kon een deel van het pand over de volledige straatbreedte terechtkomen. Zo is dinsdag 27 augustus bijvoorbeeld de schouw ingevallen.”

Verschillende partners zijn betrokken in dit dossier. “Zij hebben allen hun advies moeten geven vooraleer men effectief kon starten met de werken: de verzekering, Agentschap Onroerend Erfgoed, verschillende deskundigen, de aannemer en de stad. Ook belangrijk om weten: volgens het Agentschap Onroerend Erfgoed mocht dit historisch pand in geen geval worden afgebroken. Dit is een bindend advies omdat de 'hoeve Kapittelhof’ uit 1637 een beschermd pand is.”

De burgemeester meldde in dezelfde mededeling nog dat ook de Hellestraat onderbroken is voor dakwerken tot en met 4 september en de Eichemstraat op 4 en 5 september voor gevelwerken.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons