Ninove 28 Mar 2020 - 17u25
Clear Sky
12.57°C

Ayco speelt mee in wereldberoemde musical Annie

29 augustus 2019

VOORDE – Het beloven hectische maanden te worden voor de 11-jarige Ayco Vanderkelen. Music Hall brengt vanaf 14 november de avonturen van het dappere weesmeisje Annie op de planken. Ayco mag daarin meespelen, zingen en dansen.

De musical Annie is voor het eerst vertoond op 21 april 1977 in New York, was bijna zes jaar te zien op Broadway en is wereldwijd in meerdere landen opgevoerd. De nieuwe Vlaamse musicalversie van deze gekoesterde Broadway-klassieker zal vanaf november spelen in Kursaal Oostende, Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen.

Bezige bij

Ayco is maar wat blij dat ze een rol in Annie mag vertolken. Haar moeder Karla Lefever schreef haar in voor een selectie via Radio 2. En kijk: Ayco is als enige Oost-Vlaamse geselecteerd. Al komt dit succes niet zomaar uit de lucht gevallen, ze is echt een bezige bij. “Ik volgde de opleiding ‘Zang & Performance’ binnen de Young Artist Academy (YAA) en heb daar heel veel bijgeleerd. Ik nam ook al twee keer deel aan de Samson & Gert kerstshows.”

Verder turnt Ayco bij turnclub Sint-Paulus in Denderhoutem en danst ze ook nog bij Vandaky in Ninove. Dit wordt haar eerste rol in de hoofdcast van een professionele productie. “Ik dans en zing graag en in een musical kan ik beide combineren. Ik heb de film Annie al gezien, maar nu ik mag meedoen zal ik het verhaal nog beter leren kennen. En de groep van de andere acteurs, waar ik inzit, maakt het ook leuk. Sommigen kende ik al.”

Zelf ziet ze wel haar toekomst in de musicalwereld. “Dat zou heel leuk zijn. Ik sta heel graag op het podium: zingen, dansen, acteren. Ik heb al enkele keren op een podium gestaan en echt zenuwachtig ben ik niet. Al zal er toch stress zijn bij de eerste voorstelling, zeker omdat de hele familie komt kijken.”

Drukke tijden

“We zijn heel fier op Ayco”, vertelt ons een trotse moeder Karla. “Ze heeft heel veel talenten, maar ze is vooral ontzettend lief. Ze is een leuk en aangenaam kind en wij zijn allen heel blij voor haar.”

Het waren al drukke tijden, maar dat zal er het komende halfjaar niet minder op zijn. “Het is inderdaad druk, we rijden nogal wat kilometers, maar de grootouders springen ook in. Haar grotere zus heeft immers ook haar activiteiten. En dan moeten de repetities nog echt beginnen. We beseffen het nog niet tenvolle.”

Ayco gaat in september naar het zesde leerjaar. “We hopen dat de directie ons wil tegemoetkomen, maar het schoolverzuim zal echt minimaal zijn, aangezien de repetities vooral in het weekend en op woensdagnamiddag vallen. Ayco zal wel heel veel tussendoor de lessen moeten bijhouden. We zullen allen een tandje moeten bijsteken, maar het is het waard.”

“Het is leuk om jouw kind op een podium te zien schitteren. We ervaarden dat al met de kerstshows. Het is zeer emotioneel, want je hebt er samen met haar naartoe geleefd. Bij de apotheose van de première zal ik zeker een traantje wegpinken. De hele familie en de vrienden leven trouwens ook mee.”

Al blijft Karla uiteindelijk toch realistisch. “Zolang ze er heel hard van geniet en het met haar volle goesting doet, is dat goed. Maar stel dat ze volgend jaar stopt omdat ze geen zin meer heeft, dan is dat ook goed. We zien wel.”

Info: Annie – De Musical.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons