Ninove 01 Apr 2020 - 09u02
Clear Sky
6.1°C

Serge Van Lierde 3 uur sneller dan vorig jaar op 50ste Dodentocht

10 augustus 2019

BORNEM – Serge Van Lierde beëindigde net voor 15 uur zijn 100 km. Hij wandelde de Dodentocht bijna 3 uur sneller dan vorig jaar. We hadden hem na de aankomst even aan de lijn.

“De laatste 10 km waren het zwaarst”, wist hij ons na de eindmeet te vertellen. “Ik geraakte precies niet meer vooruit. Je moet eerst 5 km langs het water en dan zijn de laatste 5 km licht bergop. Dat snijdt de benen af, de moed zakte me in de schoenen. Maar ik ben blijven doorgaan en heel content dat ik de eindmeet haalde. De tweede keer na elkaar.”

Los van die laatste harde noten om te kraken, viel de tocht eigenlijk wel mee: hij stapte net geen drie uur sneller dan vorig jaar. “Ik had goede benen en niet veel pijn. En onze omkadering was prima, zodat wij altijd op een goede bevoorrading konden rekenen van eten en drinken.”

Zijn voeten hebben het meest afgezien. “Die zijn kapot. Ik heb vier blaren, twee op elke voet. Straks zullen ze die opensteken. Ook op medisch vlak zijn we zeer goed omringd geweest.”

Zijn ervaringen, zijn ook deze van de andere Ninovieters, die net als Serge deelnamen en meestal voor het goede doel. “Prins Dario zou mij de laatste 30 km vergezellen, maar hij is uiteindelijk meegestapt met Lilly, die in de laatste 10 km alle morele steun kon gebruiken.”

Info: Serge stapte ten voordele van de Foundation Jana De Koker – Vier andere Ninovieters deden dit voor het Dierenasiel Ninove.
MLI

Ninofmedia wenst alle deelnemende Ninovieters een dikke proficiat !!

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons