Ninove 29 Mar 2020 - 17u12
Broken Clouds
4.91°C

Ook in de Zuurstraat zijn bermen en bomen kapot gespoten

10 juli 2019

ASPELARE – Over een paar honderd meter zijn de bermen en de wilgen langsheen een weide in de Zuurstraat bruin verkleurd. Reden: het gebruik van een onkruidverdelger.

Eerder gebeurde iets gelijkaardig in het naburige Sint-Antelinks en deze week was de Zuurstraat aan de beurt. Langsheen een weiland zijn de berm en de bomen bespoten met een onkruidverdelger. En het resultaat laat zich zien: de behandelde stroken verkleuren en sterven af.

Het is natuurlijk ook een manier om bermen kort te houden en bomen terug te snoeien, maar toch niet erg koosjer en weinig respectvol voor de natuur en de omgeving, zowel mens als dier.

Het is wel de eerste keer dat dit hier op een dergelijke schaal is gebeurd. Officieel is niet gekend, wie dit heeft gedaan. Maar volgens onze bronnen zou het niet eens zo moeilijk zijn om de dader op het spoor te komen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons