Ninove 10 Apr 2020 - 18u07
Clear Sky
8.89°C

Waterstofchloride in riolering bij Coatinc Ninove NV

08 juli 2019
Waterstofchloride in riolering bij Coatinc Ninove NV

NINOVE – Maandagochtend 08 juli is bij het bedrijf Coatinc Ninove NV via een overloop waterstofchloride in het rioleringsstelsel terechtgekomen. Er was geen gevaar voor de omgeving, maar de rioleringen zijn uit voorzorg doorgespoeld met Denderwater.

De brandweer van de zone Zuid-Oost is maandagochtend omstreeks 8 uur op de hoogte gebracht van een incident bij het bedrijf Coatinc Ninove NV in het industriepark Pamelstraat-Oost.

Via een overloop was waterstofchloride (HCl) in het rioleringsnet terechtgekomen. In zuivere toestand is het een uiterst bijtend kleurloos gas. Een waterige oplossing van dit gas heet zoutzuur. Beide benamingen gebruiken we meestal door elkaar.

Precies omwille van de eigenschappen van HCl, is een deel van de veiligheidscel opgeroepen. Brandweer, politie, medische hulpdiensten en de rioolnetbeheerder kwamen ter plaatse om metingen uit te voeren en het product in de riolering verder te verdunnen. De rioleringen zijn uit voorzorg gespoeld met Denderwater.

Evacuatie was niet nodig: er was geen gevaar voor de omliggende bedrijven of voor de bevolking. Omdat er via de riolering mogelijk geurhinder kan zijn, bracht de politie de omliggende bedrijven en omwonenden persoonlijk op de hoogte van de situatie.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons