Ninove 09 Apr 2020 - 19u56
Clear Sky
21.86°C

Dieven lichten kassierster op met wisseltruc

08 juli 2019
Dieven lichten kassierster op met wisseltruc

DENDERWINDEKE – Een winkel is zaterdag 06 juli het slachtoffer geworden van de klassieke wisseltruc. De politie vraagt om extra alert te zijn en hen indien nodig zo snel mogelijk te contacteren op het nummer 101.

Een onbekende man deed in de Winnikse winkel een aankoop van kleine waarde. Bij de betaling vroeg hij de dienstdoende kassierster om geld te wisselen. Op het ogenblik dat de kassierster hierop inging, begon de man met zijn truc: geld achterhouden, dat hij aanvankelijk schijnbaar ging afgeven.

De man begon het geld te tellen en te hertellen. Hij vroeg andere coupures en liet de kassierster ook verschillende handelingen gelijktijdig uitvoeren. Door de combinatie van al deze afleidingsmanoeuvres was de kassierster ervan overtuigd dat ze het geld, dat de verdachte had getoond, ook werkelijk had ontvangen.

Bij controle van de kassa nadien, bleek dat er een kastekort was. Dikwijls heeft de uitbater daardoor heel wat financieel nadeel.

Alert

Deze handelingen gebeuren vaak in het bijzijn van nietsvermoedende derden, die staan aan te schuiven aan de kassa. Ze zien de hierboven beschreven handelswijze gebeuren, maar beseffen niet waarvan ze getuige zijn.

In de huidige vakantieperiode zijn er bovendien veel jobstudenten tewerkgesteld, die nog geen ervaring hebben met dergelijke fenomenen.

Het is dus belangrijk hiervoor extra alert te zijn.

De verdachten verplaatsen zich in de omgeving van de winkel gewoonlijk te voet, maar hun voertuig staat meestal in de buurt opgesteld.

Wanneer je personen ziet, die dergelijke handelingen stellen, aarzel dan niet om zo snel als mogelijk de dienst 101 te bellen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons