Ninove 01 Apr 2020 - 18u07
Clear Sky
7.73°C

Video - Tour De France zorgt voor veel sfeer en extra entertainment onder een stralende zon op grondgebied Ninove

06 juli 2019
NINOVE - Op zaterdag 6 juli werd het startschot gegeven van de Tour de France, een festiviteit die in onze stad een pak volk lokte. Carnavalsgroep De Gasthieëren stond paraat aan buurthuis Berdam met een hapje en een tapje.
 
De Gasthieëren zijn een gedreven groep carnavalisten met het hart op de juiste plaats. Ieder jaar nodigen zij mensen uit, die onder normale omstandigheden carnaval niet of moeilijk kunnen meevieren door lichamelijke of mentale beperkingen.
 
De Tour de France passeerde afgelopen zaterdag in volle vaart door ons stadje, een gebeurtenis die zowel positieve als negatieve reacties uitlokte. Niet iedereen kon het namelijk appreciëren dat een deel van Ninove urenlang was afgesloten voor alle verkeer.
De Gasthieëren en ander organisaties lieten het niet aan hun hart komen en beslisten al heel snel om het nuttige aan het aangename te koppelen. Ze sloegen hun tenten op ter hoogte van buurthuis Berdam om de dorstigen te laven en de hongerigen te spijzen.
Er was uiteraard ook een groot scherm geplaatst, waarop de bezoekers de Tour live konden volgen. De opbrengst van dit spektakel zorgt ervoor dat de carnavalisten ook tijdens carnaval 2020 weer een groep mensen in de watten kunnen leggen.
 
Uiteraard was er een pak volk op pad. Misschien ook mede door het feit dat onze stadsgenoot Laurens De Plus en streekgenoot Aimé De Gendt uit Denderhoutem meerijden met deze klassieker?
 
Hoe dan ook, Ninofmedia mocht dit niet aan zich laten voorbijgaan en ging een kijkje nemen tussen de Brusselsesteenweg en de Brakelsesteenweg. Een verslag!
 
Tour supporters van Aimé De Gendt nemen Leopoldlaan voor zich
 
Met dank voor de beelden aan:
Atom Tv
VRT - Tour De France
 
Foto's
Giovanni N.
Nelly H.
Etienne S.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons