Ninove 01 Apr 2020 - 17u54
Clear Sky
7.73°C

Ninoofse zwerfvuiljagers winnen VVV-Prijs Toerisme 2019

15 juni 2019

NINOVE  - Uit 6 kandidaten voor de 'VVV-prijs toerisme 2019' werden de Ninoofse zwerfvuiljagers als winnaar verkozen.

De 6 kandidaturen die werden voorgedragen voor de toerismeprijs waren :  William Arijs, Kevertreffen, Natuurpunt, Wettels on Fire, Ninoofse zwerfvuiljagers en  Jeroen events.

De Ninoofse zwerfvuiljagers werden met een nipte meerderheid de winnaar; Schepen van toerisme Michel Casteur mocht een speciaal ontworpen kader overhandigen aan de winnaar.

Deze vereniging zet zich dagelijks samen met hun vele medewerkers in om hun omgeving proper te houden en het zwerfvuil die mensen zomaar op de grond gooien op te kuisen; dit als aanvulling op de kuisploegen van de stad. Hiermee zorgen ze voor een propere en fijnere leefomgeving. Het geeft de stad een aangenamere uitstraling en dat is dan ook de reden dat ze de prijs in de wacht sleepten.

Er waren dit jaar ook 2 eervolle vermeldingen, deze waren voor Georges Holtyzer die in 1986 het wereldrecord stappen op zijn naam zette in het Ninoofse industriepark, waar hij 6 dagen, 10 uur en 28 minuten, dag en nacht wandelde. Dit record, 673,48 km, werd sindsdien nooit verbroken en lokte destijds duizenden toeschouwers naar Ninove.

De tweede eervolle vermelding ging naar Jeroen Wiggeleer van Jeroen events voor zijn inzet met tal van evenementen, waaronder de organisatie van optredens in CC De Plomblom en de Witkap schlagerfestivals, waarmee hij al tal van Vlaamse artiesten en producties naar Ninove haalde.

Het was de voorzitter van VVV-Ninove, Yvan Roelandt, die de laureaten mocht lauweren met een grote mand Witkap producten. 

GNE  Foto's Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons