Ninove 01 Apr 2020 - 14u29
Clear Sky
7.73°C

Een nieuwe speeltuin in de kern van een heel fijn dorp

18 mei 2019

NEIGEM – Het was vrijdagavond 17 mei een prettige bedoening op de dries langs de Brusselseheerweg in Neigem bij de officiële opening van de nieuwe speeltuin.

Deze is er niet enkel voor de kinderen, maar ook voor de ouders en grootouders. “Het is een kerntaak van het stadsbestuur om dit te ondersteunen”, aldus burgemeester Tania De Jonge bij de opening van de speeltuin. “Tijdens de vorige legislatuur hadden wij de intentie om in alle dorpen een speeltuin te realiseren. Het moeten ontmoetingsplaatsen worden waar kinderen zich thuis voelen. Zij mochten samen met de jeugddienst nadenken over hoe de speeltuin er moest uitzien.”

Zij liet aan haar voorganger als schepen van Jeugd Lieven Meert de eer om het lint door te knippen en de speeltuin officieel voor geopend te verklaren.

Er was ook randanimatie voorzien door verschillende stadsdiensten en de KVLV Neigem. Kinderen konden zich laten schminken, Ninokubb leerde je de knepen van het deskundig gooien. De nog meer actieven verkenden onder leiding van de sportdienst de omgeving van Neigem.

Dit initiatief viel alvast in de smaak bij de buurtbewoners, afgaand op de reacties die we bij hen sprokkelden.

In de marge van deze opening gaf cultuurschepen Henri Evenepoel nog mee dat het dossier voor de heraanleg van het voetpad en het wegdek hier ook is afgerond.

De opening van de speeltuin was meteen de start van het BALBUS-seizoen. Deze doet de komende maanden nog Nederhasselt, Meerbeke, Lieferinge, Denderwindeke en Aspelare aan.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons