Ninove 04 Apr 2020 - 07u03
Scattered Clouds
6.81°C

Ninoofse jeugd zamelt bijna 200 kg zwerfvuil in

13 mei 2019
Ninoofse jeugd zamelt bijna 200 kg zwerfvuil in

NINOVE – Op initiatief van de jeugdraad trokken zondag 12 mei zes jeugdverenigingen langs Ninoofse straten en pleinen om zwerfvuil op te halen. Met goed 150 deelnemers vergaarden zij op de kop 193,4 kg afval.

De eigenlijke voorzet voor dit initiatief kwam van Kris De Wit en zijn Ninoofse zwerfvuiljagers. Vraag, waarop de Ninoofse jeugdraad graag inging. Cedric Covens: “We zijn hier vandaag met heel veel jonge mensen van diverse jeugdverenigingen, enkele sympathisanten en ook de Ninoofse zwerfvuiljagers. De jeugd is wel degelijk begaan met die problematiek. Trouwens op onze kampen en tijdens de weekendactiviteiten zorgen we er steeds voor om alles proper achter te laten.”

Vanaf het stadspark vertrokken de jongens en meisjes van de Scouts, de Gidsen, KSA St-Goedele, KSA St-Baafs, chiro's Sjaloom en Flos naar verschillende straten om er het zwerfvuil te ruimen.

"Een heel tof idee”, vond Ward. “De gasten leren er iets van; het spreekt hen aan en ze willen zeker meehelpen.”

Al verwoordde iemand van de deelnemers ook een terechte verzuchting: “Acties als deze zouden eigenlijk overbodig moeten zijn, als iedereen het vuil in de vuilnisbakken zou gooien.”

Maar zolang niet iedereen van die kleine daad is overtuigd, zullen zwerfvuiljagers wellicht nodig blijven. De jongeren waren hoe dan ook enthousiast en gaven nu al rendez-vous voor volgend jaar.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons