Ninove 29 Mar 2020 - 02u07
Clear Sky
12.57°C

Ook Ninove ging aan het dansen tijdens de 'Dag van de Dans'

27 april 2019

NINOVE – Danspunt organiseerde zaterdag 27 april in heel Vlaanderen de 'Dag van de Dans'. Ook Ninove danste mee en maakte één lange feest- en dansketting.

De afgelopen weken vonden al enkele workshops plaats met leerlingen van de Academie Muziek, Woord en Dans. Zij hebben tijdens de ‘Dag van de Dans’ letterlijk de dans geleid.

Dit initiatief wil zoveel mogelijk mensen aan het dansen krijgen en werkte met de ‘Bloemenwals’, een van de bekendste scènes uit het iconische ballet ‘De Notenkraker’ van Peter Tsjaikovski.

De bekende choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui maakte met veel enthousiasme van de ‘Bloemenwals’ een hedendaagse interpretatie. Cherkaoui gebruikt traditionele walspassen als basis, met voeten die lijken te glijden over de vloer. Die versmelt hij met vloeiende armen die zachtjes verweven en ontrafelen, en handpalmen die openbloeien als bloemen.

In Ninove waren een 40-tal dansers opgedaagd om een danslint te vormen rond en door het Ninia shoppingcenter, begeleid door de Koninklijke fanfare ‘De Eendracht’ uit Onze-Lieve-Vrouw Lombeek.

Het voorziene parcours was ingekort door de weersomstandigheden.

GNE – Foto's Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons