Ninove 10 Apr 2020 - 07u23
Clear Sky
8.89°C

Sociale diensten OCMW verhuizen tijdelijk naar Bevrijdingslaan 7

23 april 2019
Sociale diensten OCMW verhuizen tijdelijk naar Bevrijdingslaan 7

NINOVE – Vanaf 2 mei vind je de sociale diensten van het OCMW in de Bevrijdingslaan 7, in het gebouw dat bij de meeste Ninovieters nog gekend is als ‘het gebouw van de belastingen’. Het gebouw De Cooman, waar de OCMW-diensten nu aan het werk zijn, wordt verbouwd tot één nieuw Sociaal Huis.

Nu een volgende fase van deze verbouwing ingaat, moeten de diensten tijdelijk verhuizen. Schepen Veerle Cosyns: "Door het samenbundelen van de sociale en de OCMW-diensten willen we de dienstverlening voor de burger gemakkelijker maken. Bovendien voorzien we een extra oplaadpunt voor budgetmeters in de bibliotheek.”

Sociaal Huis onder constructie

In 2020 zal je alle sociale diensten van de stad en het OCMW in het Sociaal Huis in de Burchtstraat vinden. Deze locatie wordt klaargestoomd als dé centrale plek voor alle inwoners met vragen over welzijn.

Door de bouwwerken die er aan de gang zijn, verhuizen de OCMW-diensten op 2 mei van de Burchtstraat naar de Bevrijdingslaan 7. In dit gebouw vind je vanaf dan alle medewerkers uit de sociale sector samen, in afwachting van de opening van het vernieuwde Sociaal Huis.

Bereikbaarheid

Tot en met dinsdag 30 april zijn de OCMW-diensten bereikbaar en aan het werk in de Burchtstraat (gebouw De Cooman).

Vanaf donderdag 2 mei vind je ze in de Bevrijdingslaan 7, het voormalige gebouw van de belastingdienst, waar sinds 2018 verschillende diensten van de stad aan het werk zijn. De teams zullen er te vinden zijn op het gelijkvloers, waar één onthaal zal zijn voor de sociale diensten.

De contactgegevens van de diensten blijven ongewijzigd en vind je via www.sociaalhuisninove.be.

Oplaadpunt budgetmeters

Ook het oplaadpunt voor budgetmeterkaarten (voor wie thuis een budgetmeter heeft) verhuist van de Burchtstraat naar de Bevrijdingslaan.

Daarnaast is ook een oplaadpunt voor budgetmeterkaarten geïnstalleerd in de bib, die andere en ruimere openingsuren heeft dan de sociale diensten.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons