Ninove 04 Apr 2020 - 13u50
Few Clouds
14.95°C

Kindercarnaval en Omloop Het Nieuwsblad vallen samen in 2020

20 april 2019
Kindercarnaval en Omloop Het Nieuwsblad vallen samen in 2020

NINOVE  - Carnaval en Omloop Het Nieuwsblad in 2020 in hetzelfde weekend.

Er is al heel wat onduidelijkheid geweest over de juiste datum van Omloop Het Nieuwsblad in 2020. Eerst was deze wedstrijd voorzien op 29 februari, het weekend van carnaval Ninove, en dus zaterdag van Kindercarnaval. Maar dan kwam vanuit het Omloop Finish Team het nieuws dat de wedstrijd een week vroeger zou plaatsvinden, op zaterdag 22 februari, dit tot grote opluchting van zowel veiligheidsdiensten, als het Omloop Finish Team, als vanuit de organisatie van het carnavalgebeuren.

Maar plots werd nu gemeld dat de wedstrijd Omloop Het Nieuwsblad toch zal doorgaan op 29 februari 2020, en dus zal samenvallen met carnaval Ninove.

Het zal een moeilijke puzzel worden om dit alles organisatorisch in elkaar te laten passen, maar alle betrokken partijen denken dat mits voldoende planning en afspraken alles in goede banen moet te leiden zijn.

Er zal oa een nieuwe locatie moeten gevonden worden voor de ploegbussen van de dames, die dit jaar op de Graanmarkt stonden, aangezien de Graanmarkt en omgeving ingenomen zal zijn door de carnavalskermis.

De Omloop voor wielertoeristen, met vertrek en aankomst in het PTI, die normaal de dag nadien moet plaatsvinden zal van de stad geen toelating krijgen om door te gaan op carnavalszondag. Hierover zal overleg gepleegd worden met Flanders Classic.

GNE

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons