Ninove 06 Apr 2020 - 23u26
Clear Sky
17.74°C

Afbraak gestart van gekende uitgaansgelegenheid aan Stationsplein

14 april 2019
Afbraak gestart van gekende uitgaansgelegenheid aan Stationsplein

NINOVE - Aan het Stationsplein is de afbraak gestart van een voormalige populaire uitgaansgelegenheid.

Café Déjà Vu aan het Stationsplein gaat tegen de vlakte. Het gebouw heeft steeds een horecazaak gehuisvest, maar na problemen met de laatste uitbater is het café op bevel van de stad gesloten. Er waren problemen met de brandveiligheid.

De eigenaar van het pand deed geen kosten meer om het gebouw in orde te brengen en besloot om het af te breken. Tevens worden ook de twee leegstaande naastliggende panden, waar in vroegere jaren nog een kaaswinkeltje was gevestigd, gesloopt. In de plaats van de drie afgebroken huizen komt een meergezinswoning.

Het gebouw, waarvan de sloop nu gestart is, staat ook gekend als het voormalig café De Ster, waar eertijds een biljartclub zijn lokaal had. Nadien opende Bruno Van Der Haeghen er het populaire Par Hazard, vooral bij de Ninoofse jeugd erg geliefd. Voor Bruno is de afbraak van het gebouw, waar hij meer dan 20 jaar heeft gewoond, emotioneel. Hij denkt met veel goede herinneringen terug aan de gloriejaren van de Par Hazard. Maar na klachten van een buurtcomité over overlast verdween ook deze zaak.

Hiermee komt een einde aan een gebouw met een rijk stukje uitgaansgeschiedenis, waar velen vroeger een deel van hun jonge tijd doorbrachten.

GNE  - Foto's Giovanni Neckebroeck    

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons