Ninove 04 Apr 2020 - 14u39
Few Clouds
14.95°C

Ninoofse burgemeester is voorzitter hulpverleningszone Zuid-Oost

20 maart 2019

NINOVE – Tania De Jonge (Open VLD) is de nieuwe voorzitter van de hulpverleningszone Zuid-Oost. Zij zette in een gesprek met Ninofmedia haar ambities en plannen uiteen.

De hulpverleningszone Zuid-Oost groepeert de brandweerkorpsen van Aalst, Denderleeuw, Erembodegem, Geraardsbergen, Lede, Moorsel, Ninove, Wetteren en Wichelen. Meer dan 500 ambulanciers en brandweerlieden staan 24/24 uur in voor de veiligheid van de 275.000 inwoners uit deze regio.

Als voorzitter volgt de Ninoofse burgemeester haar Geraardsbergse collega en partijgenoot Guido De Padt op. “Hij heeft deze functie heel professioneel en met grote inzet uitgevoerd en ik weet dat ik op zijn ervaring een beroep kan doen. Ik word uiteraard bijgestaan door een heel team van mensen uit het zonehuis en door de burgemeesters van de steden en gemeenten, die ik bedank voor het vertrouwen.”

Tania De Jonge heeft een aantal doelen voor ogen: “We moeten blijvend werken aan de snelst adequate hulpverlening voor alle inwoners in de zone. We willen de werking van de zone en al haar personeelsleden versterken en ondersteunen, zonder dat de verschillende posten hun identiteit moeten verliezen. Tegelijk moeten wij iedereen bewust maken van het belang van brandpreventie. Het nummer 112 en het e-loket zullen wij actief promoten zodat iedereen weet waar ze terecht kunnen voor onmiddellijke hulpverlening.”

“Ik zal alvast mijn best doen voor deze zone, voor al haar medewerkers, haar brandweerlieden en ambulanciers. Zij staan immers dag en nacht paraat om onze inwoners te helpen en te beschermen.”

Kaart in bijlage: alle Oost-Vlaamse zones met zone Zuid-Oost oranje gekleurd.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons