Ninove 31 Mar 2020 - 18u45
Clear Sky
2.06°C

Evenementenhal Cloë krijgt geen vergunning

07 maart 2019

NINOVE – Het schepencollege heeft op 5 maart geen vergunning gegeven aan de eventhal Cloë. Dat gebeurt omdat de aanvraag op drie punten niet voldoet aan de wettelijk voorziene criteria.

De hal ligt aan de Ring West en de Merellaan. De aanvraag was bedoeld om van de stapelplaats een evenementenhal te maken. Nu al hebben daar per jaar een beperkt aantal grote evenementen plaats. De buurt had – uit vrees voor allerhande overlast – een petitie opgestart.

Tijdens de gemeenteraad van 28 februari j.l. wou Ilse Malfroot (Forza) weten wat de stand van zaken was in dit dossier en of het schepencollege met deze bezwaren zou rekening houden.

“In eerste instantie kijken we naar de wettelijkheid van dit dossier en nadien kunnen we de ingediende bezwaren onderzoeken”, aldus schepen van ruimtelijke ordening Katie Coppens (Samen).

“Op het vlak van de wettelijkheid hebben wij vastgesteld dat de aanvraag op drie punten niet in orde is. Het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) laat niet toe om een evenementenhal op te richten in de betrokken zone. Het vereist bovendien een groenbuffer van 10 m. Tot slot is de parkeerproblematiek onvoldoende uitgeklaard en ontbreekt een vervoersplan. We zullen op 5 maart die vergunning dus weigeren.”

De schepen Coppens benadrukte ook dat het stadsbestuur met de bekommernissen van de buurt tegenover het project zal rekening houden. “Indien een nieuwe aanvraag binnenkomt, zullen we die opnieuw correct en met oog voor de belangen van de buurt beoordelen.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons