Ninove 04 Apr 2020 - 16u06
Few Clouds
14.95°C

Oplichter ronselt bij Ninoofse handelaars voor niet-bestaande wielerclub

11 februari 2019
Oplichter ronselt bij Ninoofse handelaars voor niet-bestaande wielerclub

NINOVE – Een onbekende is al enkele dagen op pad bij Ninoofse handelaars. Hij vraagt steun voor een eetfestijn van wielerclub ‘Den Belleman’. “Alleen, er bestaat geen dergelijke club” zegt ons Hubert Simoens van de gelijknamige horecazaak.

“Ik kreeg van een aantal collega’s de melding dat een man zich aanbiedt in hun zaak”, legt een verbouwereerde Hubert ons uit. “Hij doet zich voor als een vertegenwoordiger van wielerclub Den Belleman, maar we hebben hier geen wielerclub in ons café. Hij gaat al enkele dagen langs bij Ninoofse handelaars en vraagt of ze een eetfestijn willen steunen. Ik heb de politie hierover al gebeld en vraag met aandrang aan iedereen om zeker niet te kopen. Hij heeft al enkele slachtoffers gemaakt.”

Een van de handelaars, die te goeder trouw was, is Kathy Pauwels van ijssalon Martinique. “Die man kwam binnen en vroeg me om een wielerclub te steunen. Het ging om € 50 per eetfestijn, maar als ik drie eetfestijnen sponsorde, kwam het maar op € 100. Hij schreef een bonnetje uit. Ik kreeg het origineel en hij behield zogezegd een dubbel.”

De man in kwestie is circa 40 jaar oud, normaal gebouwd, tussen de 1,70 m en 1,75 m groot en hij droeg een training. “Hij hield zijn pet en kap op het hoofd, daarom kon ik de kleur van zijn haar niet onderscheiden. Zijn gelaat vond ik wel vrij mager. Hij sprak Vlaams, ik had de indruk dat hij toch van de streek was.”

Mocht u deze persoon opmerken of biedt deze zich aan uw woning aan, aarzel dan niet om de lokale politie te contacteren. Bel sowieso de dienst 101 wanneer u verdachte personen en/of voertuigen opmerkt, zelfs al hebben ze met deze feiten ogenschijnlijk niets te maken.

Wanneer u de persoon meent te kennen of gegevens hebt in verband met zijn identiteit, contacteert u ook de lokale politie.

Info: Lokale politie Ninove 054-31 32 32 - voor dringende gevallen contacteert u 101.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons