Ninove 01 Apr 2020 - 00u38
Clear Sky
6.1°C

Onderzoekers ontdekken grafcirkels bij opgraving Doorn Noord

02 februari 2019

NINOVE – Het archeologisch onderzoek op het toekomstige bedrijventerrein Doorn Noord brengt regelmatig interessante vondsten aan het licht. Vorige week ontdekten de archeologen er twee grafcirkels.

Dit archeologisch onderzoek vindt plaats in de aanloop van de aanleg van het nieuw bedrijventerrein. Een verkennend geofysisch onderzoek op een deel van het terrein toonde am de aanwezigheid aan van kuilen en een wegtracé.

Aanvullend op dit onderzoek zijn de afgelopen week ook twee grafcirkels uit de bronstijd ontdekt. Tot de oudste vondsten behoren enkele grafheuvels uit de bronstijd (ca. 2000-1000 v.C.).

In de Romeinse periode zijn er op het terrein ook verschillende wegen aangelegd.

SOLVA maakte er een heel mooi filmpje van de grafcirkels.

http://www.so-lva.be/

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons