Ninove 31 Mar 2020 - 16u23
Clear Sky
2.06°C

Wisseltruc-dieven slaan opnieuw toe

09 januari 2019
Wisseltruc-dieven slaan opnieuw toe

NINOVE – Een oudere dame is woensdagvoormiddag 09 januari andermaal het slachtoffer geworden van een wisseltruc. Eind vorig jaar maakte de politie al melding van dieven, die op deze manier en zonder scrupules tewerk gaan. Zij viseren vooral ouderen.

Vorige maand zijn vier mensen op die manier bestolen. De dader gaat steeds op dezelfde manier tewerk. Hij spreekt hoofdzakelijk oudere mensen aan en vraagt hen om 2 euro te wisselen in kleinere munten. Als mensen op zijn verzoek ingaan, halen ze vaak hun brieventas of portefeuille boven om hem van dienst te zijn. Tijdens een kort ogenblik van verwarring en onoplettendheid slaagt hij erin om hen bankbiljetten te ontfutselen. Soms neemt hij zelf het benodigde kleingeld en slaat hij op die manier toe.

De feiten doen zich voor in de buurt van een parkeermeter zoals op parkings van het medisch centrum OLV, de Carrefour en in het centrum van Ninove. In alle gekende gevallen gebeurden de diefstallen tussen 09.30 uur en 14.00 uur.

Nieuw slachtoffer

Woensdagochtend om 10.55 uur sloeg de dief andermaal toe. Dit keer was een oudere dame in de Kaardeloodstraat het slachtoffer. Zij beschrijft de dader als "een man van ongeveer 30 jaar, kort zwart haar, ongeveer 1,60 m groot, getaande huid, eerder Roemeens type, die enkel Engels sprak. Hij was gekleed in een donkerblauwe regenvest."

Maandag 07 januari gebeurden gelijkaardige feiten in de politiezone Aalst. Dit fenomeen is typisch voor rondtrekkende individuen of daderbendes. Blijkbaar is onze regio voor hen momenteel een hotspot.

De lokale politie vraagt met aandrang alert te zijn.
Wanneer je een persoon ziet, die ten aanzien van oudere mensen dergelijke gedraging stelt (al dan niet in de nabijheid van een parkeermeter), bel dan onmiddellijk het nummer 101.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons