Ninove 27 Feb 2020 - 23u39
Lichte regen
2.51°C

Ook in onze regio toename van rijden onder invloed van drugs

09 januari 2019
Ook in onze regio toename van rijden onder invloed van drugs

NINOVE – De lokale politie voerde maandag 07 januari drugs- en alcoholcontroles uit. Bij 68 gecontroleerde voertuigen stelde zij 14 overtredingen vast. Daarvan 4 voor rijden onder invloed van drugs en 2 voor het bezit ervan.

De actie vond plaats tussen 12.30 uur en 21 uur in Appelterre-Eichem (Appelterre Dorp), Okegem (Leopoldstraat) en Ninove (Aalstersesteenweg).

De agenten van de lokale politie controleerden 68 voertuigen.

Plaats Controles Overtredingen %
Appelterre-Eichem (Appelterre Dorp) 11 4 36,4
Okegem (Leopoldstraat) 41 6 14,6
Ninove (Aalstersesteenweg). 16 4 25,0
Totaal 68 14 20,6

Overtredingen

  • Drugs in het verkeer: 4.
  • Alcohol in het verkeer: 0.
  • Drugsbezit: 2.
  • Technische keuring: 1.
  • Gordel: 1.
  • Beschermkledij motorfiets: 1.
  • Rijbewijs: 2.

Met 4 overtredingen voor drugs in het verkeer en twee wegens het bezit ervan, constateert de lokale politie een stijgende tendens in verband met rijden onder invloed van drugs. Die trend was als duidelijk bij voorgaande acties.

De cijfers stroken met de bevindingen, die VIAS Institute (het voormalige BIVV) vorige week bekend maakte.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons