Ninove 27 Feb 2020 - 22u38
Lichte regen
2.51°C

Oud-stadssecretaris Herman De Groot is overleden

07 januari 2019
Oud-stadssecretaris Herman De Groot is overleden

NINOVE – Wij vernemen het overlijden van dhr. Herman De Groot, de voormalige stadssecretaris van Ninove. Hij overleed in familiekring op 80-jarige leeftijd. Zijn uitvaart en begrafenis hebben plaats op vrijdag 11 januari.

Herman De Groot is geboren in Ottergem op 11 december 1938 en overleed thuis in Ninove op 05 januari 2019.

Ik herinner mij hem als de minzame stadssecretaris: een ietwat stille man die toch heel joviaal kon zijn, eens het ijs was gebroken. Hij bleef liefst op de achtergrond, maar keek nauwgezet toe op de correcte toepassing van de regelgeving en wetten in de gemeente.

Voor de Ninoofse persmedewerkers was hij indertijd op dat vlak het aanspreekpunt, maar hij behoedde er zich voor om politieke uitsparken te doen. Hij nam bijvoorbeeld het initiatief om ons een basiscursus ‘gemeentebegroting’ te geven, zodat we iets minder onmondig over die zaken zouden schrijven.

Hij ontving vanwege de Ninoofse Perskring in 1991 de Persprijs, een mooie tekening van Rufijn De Decker. Die ging jaarlijks naar een persoon of vereniging, die een belangrijke bijdrage leverde voor Ninove.

Zijn uitvaardienst heeft plaats op vrijdag 11 januari om 10 uur in de Abdijkerk (samenkomst vanaf 9.45 uur). Om 16.30 uur volgen de crematie en de bijzetting van de asurne op de Ninoofse begraafplaats.

We condoleren zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons