Ninove 01 Apr 2020 - 18u00
Clear Sky
7.73°C

Politie vraagt aandacht voor verschillende meldingen van diefstal en pogingen daartoe

06 januari 2019
Politie vraagt aandacht voor verschillende meldingen van diefstal en pogingen daartoe

NINOVE – De lokale politie kreeg de afgelopen dagen meldingen binnen van een aantal verdachte feiten en/of personen.

Op de deur van een woning langsheen de Geraardsbergsesteenweg (Voorde) zijn merktekens aangebracht in de vorm van een rode stip. Dit kan mogelijk een merkteken zijn, zoals gebruikt door rondtrekkende dadergroeperingen.

De Geraardsbergsesteenweg is het verlengde van Terlicht (Kerksken-Haaltert). Enkele woningen in die regio waren recent het slachtoffer van woninginbraken. Ook in een woning aan de Wildendries (Aspelare) gebeurde een inbraak. Die straat ligt op dezelfde as.

Het gaat bijna altijd om avondinbraken in woningen.

Diefstallen met list

Vrijdag 4 januari zijn tussen 14.30 uur en 17.30 uur twee inwoners van Ninove het slachtoffer geworden van een diefstal en poging tot diefstal met list.

In de Weggevoerdenstraat heeft zich een persoon aan een woning aangeboden. Hij zegde tegen de 80-jarige bewoner dat hij een controleur van de watermaatschappij was. Hier nam de dief juwelen en geld mee.

Op de Edingsesteenweg (Denderwindeke) betrapte de 90-jarige bewoner een man in zijn woning. Deze indringer sprak Frans en zegde dat hij in de tuin van de buurman werkte.

Deze werkwijze is typisch voor rondtrekkende dieven of daderbendes. Zij geven zich uit voor controleur of werkman van een officiële instantie en proberen het vertrouwen te winnen van het slachtoffer. Op die manier krijgen ze toegang tot de woning om er waardevolle voorwerpen te stelen.

Het is best mogelijk dat zij de komende dagen blijven opereren op het grondgebied van Ninove. Momenteel weet de politie enkel dat het gaat om een Franssprekende man. Er is alsnog geen concrete link tussen beide feiten, al zijn de gelijkenissen groot.

Kalenders

Zaterdag en zondag zijn in het stadscentrum twee personen opgemerkt. Zij verkopen kalenders ‘voor de vuilnismannen'.

Op die kalenders zou geen verwijzing staan naar ILVA of enige andere officiële instantie, die zich met vuilnisophaling bezighoudt. Er is momenteel ook geen enkele officiële ambulante verkoop gekend.

Het zou gaan om een oudere en een jongere man, beiden blank en Nederlandstalig. Ze dragen alle twee een fluohesje.

Mocht u bovengenoemde merktekens, verdachte personen en/of voertuigen opmerken, of mochten mensen zich aanbieden aan uw woning, aarzel dan niet om de lokale politie te contacteren (054-31 32 32).
Bel in dringende gevallen de dienst 101.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons