Ninove 08 Apr 2020 - 02u07
Few Clouds
20.67°C

'Mars voor de Democratie' verloopt luidruchtig maar rustig

03 januari 2019
'Mars voor de Democratie' verloopt luidruchtig maar rustig

NINOVE - De 'Mars voor Democratie' trok door de Ninoofse straten.

Op donderdagavond vond de installatievergadering plaats van het nieuwe stadsbestuur, waar zowel meerderheid als oppositie de eed aflegden.

Voorafgaand daaraan organiseerden Schild & Vrienden en Voorpost een mars uit ongenoegen: Forza Ninove werd uit de meerderheid gehouden en Guy D 'Haeseleer is opnieuw voor 6 jaar naar de oppositie verwezen.

Door de algemene oproep van deze verenigingen waren betogers afkomstig uit gans Vlaanderen afgezakt naar Ninove. Bij de start aan het station riep Guy D 'Haeseleer de betogers op om alles vreedzaam te laten verlopen.

Naast de Forza-voorman namen Filip Dewinter en Anke Van Dermeersch, samen met enkele verkozenen van Forza Ninove, plaats aan de kop van de optocht. Op het podium aan het stadhuis nam Dries Van Langenhove het woord om de deelnemers toe te spreken.

Er waren naar schatting tussen de 1.300 en 1.500 betogers aanwezig.

Er was een grote politiemacht op de been: zowel van de Ninoofse politie als van manschappen van de federale politie, die zich afzijdig hadden opgesteld in de omliggende straten.

De betoging verliep luidruchtig maar zonder incidenten.

GNE  Foto's GNE

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons