Ninove 10 Apr 2020 - 10u17
Clear Sky
8.89°C

11-jarige Keano krijgt ritje met vuilniswagen cadeau

01 januari 2019
11-jarige Keano krijgt ritje met vuilniswagen cadeau

Ninove - Een ritje met de vuilniskar en medewerkers van Ilva tijdens de ophaling van papier en karton. Dat kreeg de 11-jarige Keano Baert van de Sociale Huisvestingsmaatschappij Ninove Welzijn en Ilva, omdat hij zo erg bezig is met sorteren en daarbij ook zelfs zijn buren een handje toesteekt. 

Tijdens een bewonersvergadering in de Groeneweg kwam Huisvestingsmaatschappij (SHM) Ninove Welzijn in contact met het verhaal van de 11-jarige Keano uit de Vlierlaan. Hij is gefascineerd door sorteren en helpt ook onder andere zijn buren met het herinneren aan de ophaling en het afval buiten zetten. "We benoemden hem tot sorteerkampioen", vertelt Leentje Cornelis, directeur van Ninove Welzijn. Als extraatje mocht hij maandag mee met de vuilniskar en de medewerkers van Ilva tijdens hun ophaalronde van papier en karton in de wijk. Keano zwierde enthousiast een pak dozen in de kar. “Heel leuk, al is het soms wel wat zwaar om die dozen op te heffen”, vertelt hij. “Sorteren is belangrijk. Anders maak je het milieu kapot.” 

"Ook mij tikt hij op de vingers als ik iets verkeerd heb gesorteerd", lacht mama Patricia Walraevens. Voor zijn school Sint-Lodewijk in Wetteren zamelt hij lege batterijen en plastic dopjes van flessen in. Hoe meer dopjes en batterijen ze hebben verzameld, hoe meer aangepast materiaal zoals onder andere rolstoelen er kunnen worden aangekocht voor al zijn vrienden en vriendinnen op school. 

EME

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons