Ninove 04 Apr 2020 - 04u40
Scattered Clouds
6.81°C

Werken in winkelstraten zorgen voor ongenoegen

12 december 2018
Werken in winkelstraten zorgen voor ongenoegen

NINOVE  - Ongenoegen over tijdstip werken nutsmaatschappijen in winkelstraten.

Een aantal handelaars in de omgeving van de Centrumlaan-Kaardeloodstraat zijn misnoegd over de werkzaamheden die momenteel aan de gang zijn in de winkelstraten.

Het gaat om kabelwerken van een nutsmaatschappij, waarbij de voetpaden uitgebroken zijn. Daardoor moeten de klanten zich een weg banen tussen putten en modder. Ook zijn er een groot aantal parkeerplaatsen, waaronder alle Shop&Go plaatsen aan het Oudstrijdersplein, ingenomen voor de werken.

De handelaars krijgen klachten van klanten, meer bepaald over de timing van deze werken. De werken gingen van start op 3 december, in de drukste shoppingmaand van het jaar met Sinterklaas en de Kerstperiode.

De kerstbomen staan dan ook tussen putten en signalisatie.

In veel winkelsteden mogen er gedurende de maand december geen werken plaatsvinden in de winkelstraten, op uitzondering van het herstellen van lekken of pannes. Maar hier heeft de bevoegde dienst blijkbaar toch een vergunning afgeleverd om de werken uit te voeren. 

Normaal zouden de werken volgens afspraak vrijdag moeten beëindigd zijn, maar ondertussen is het parkeerverbod in een deel van de Kaardeloodstraat al verlengd tot woensdag 19 december.

GNE  Foto's Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons