Ninove 03 Apr 2020 - 03u17
Broken Clouds
10.09°C

'WERELDHOOFD' op het Kerkplein van Ninove

10 december 2018
'WERELDHOOFD' op het Kerkplein van Ninove

NINOVE - ‘De Sokkel’ is neergestreken op het Ninoofse Kerkplein.

'De Sokkel' is een mobiel kunstproject van de stad Ninove.

Af en toe verhuist de sokkel naar een nieuwe plek. Bij elke verhuis plaatst een andere kunstenaar een nieuw beeld op de sokkel.

Op maandag is gestart met de installatie van het kunstwerk.

Ditmaal zorgt het Cura-Collectief voor De Sokkel. Het Cura-Collectief is een wisselend samenwerkingsverband dat sociaal-artistieke projecten gestalte geeft.

Het collectief creëert met ruimtelijke constructies, geluiden en tekeningen een omgeving die de bezoeker uitnodigt tot verinnerlijking.

Bart Bogaert, Els De Vuyst, Vincent Malstaf en Lieve Van Cutsem presenteren op het Kerkplein van Ninove hun ‘WERELDHOOFD’.

‘WERELDHOOFD ontvangt je in zijn binnenkant waar vuur heeft gewerkt, waar stemmen hun toon zetten, waar een teken achterbleef. Was het verkolend vuur of een brandend verlangen? Zijn het onverstaanbare woorden of is het deugddoende menselijke aanwezigheid? 

In het spanningsveld van jezelf en de buitenwereld zet dit werk zintuigen op scherp en nodigt het uit om je denken met je hart te verbinden; Wie hoor je? Wat antwoord je? Welk vuur wil je, dat in je brandt? Welke stem wil je, die in je hoofd spreekt? Hoe kan je iemand missen die je niet kent? Hoe kan de wereld niet veranderen?

Vanaf vrijdag te bekijken en beleven op het Kerkplein.

GNE    Foto's Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons