Ninove 31 Mar 2020 - 08u52
Clear Sky
2.06°C

Vandalen slaan ditmaal toe op Denderhoutembaan

08 december 2018

NINOVE – Het blijft maar duren. Dit keer sloegen vandalen toe op de Denderhoutembaan. Daar is zaterdagnamiddag de achterruit van een geparkeerde wagen stuk geschoten. De politie zou wel beschikken over camerabeelden, die de daders eventueel kunnen identificeren.

De feiten deden zich zaterdag 08 december voor tussen 13.10 uur en 14 uur. Ter hoogte van huisnummer 199 is de achterruit van een SUV-voertuig stuk geschoten. Günther De Backer is het zoveelste slachtoffer van dit vandalisme pur sang. “Mijn wagen stond zoals gewoonlijk geparkeerd voor onze deur. We waren met de auto van mijn vrouw gaan winkelen. Toen wij rond 14 uur terugkwamen, zagen wij dat de achterruit stuk was. Links achter bleek een zware kopmoer de ruit te hebben doorboord.”

Niemand van de buren merkte iets op. Een interventieploeg van de lokale politie was snel ter plaatse. Zij konden dit keer wel cameraopnames bekijken van de naastliggende fietsenzaak. Of daar bruikbaar materiaal tussen zit, konden wij nog niet vernemen. De politie zou wel een spoor volgen, maar in het belang van het onderzoek wou niemand ons daarover te woord staan.

Dit incident is het zoveelste in een aangroeiende reeks, waarbij de handelswijze vrij identiek is. Vermoedelijk gaat het dus om dezelfde daders(s). Of er een verband bestaat met het stukgeschoten bushokje een dag eerder in Voorde, is niet meteen duidelijk.https://www.ninofmedia.tv/nieuws/actua/item/1963-bushokje-vernield-in-voorde

"Gelukkig zijn we verzekerd ”, besluit Günther filosofisch. “Maar daarmee is de zaak natuurlijk niet opgelost. We hopen dat ze ooit tegen de lamp lopen.”

Dat zal vroeg of laat wel gebeuren, maar ondertussen veroorzaken die vandalen wel veel onrust en miserie.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons