Ninove 31 Mar 2020 - 20u33
Clear Sky
6.1°C

Ninoofse sportraad huldigt verdienstelijke sporters tijdens 'Sportkrasjel 2018'

24 november 2018

NINOVE – Voorzitter Kris Engels en zijn team kunnen terugblikken op een geslaagde ‘Sportkrasjel’ 2018. Zij huldigden zaterdagavond 24 november de verdienstelijke sporters in maar liefst 9 categorieën.

Ceremoniemeester van dienst en Sporza-journalist Tom Vandenbulcke stelde na de openingstoespraak van de voorzitter de kandidaten voor in de verschillende categorieën. Uiteindelijke bekroonde de Ninoofse sportraad negen onder hen, individueel en per ploeg.

  1. Recreatief sportlaureaat: Van De Mergel Frank (Karate Hiryu). Hij behaalde als eerste Ninovieter de 5de dan. Hij is mede-oprichter en clubverantwoordelijke van Karate Hiryu, BLOSO-trainer en jeugdsportcoördinator.

  2. Lifetime Achievement Award: peter Van Petegem. Tom Vandenbulcke blikte met ‘de zwarte van Brakel’ terug op diens rijkgevulde carrière. Hij betrok streekrenner Laurens De Plus mee in de huldiging als wereldkampioen ploegentijdrit.

  3. Jeugdsportlaureaat individueel: Van Der Borght Myrthe (Atletiekclub Vlierzele Sportief). Zij behaalde de eerste plaatsen in kogelstoten op het Belgisch kampioenschap, het kampioenschap van Vlaanderen (Belgisch record 16,52 m) en de provinciale kampioenschappen.

  4. Jeugdsportlaureaat per ploeg: Devalceneer Paulien en Ponnis Manon (Tennisclub Sint Kristoffel). Zij werden Oost-Vlaams kampioen bij de meisjes reeks 11/3, 11 jaar.

  5. Sportlaureaat individueel: Herregodts Yves (Atletiekclub Vita Ninove). Hij haalde zilver op de Belgische kampioenschappen indoor 60 m horden, brons op het Belgische kampioenschap 400 m en 110 m horden, is Vlaams kampioen op de 400 m horden, provinciaal kampioen op de 100 m en 400 m horden.

  6. Sportlaureaat per ploeg: tafeltennisclub TTC Ninove vzw. Ze zijn kampioen in 1ste provinciale Oost-Vlaanderen en promoveerden voor het seizoen 2017-2018 naar de landelijke afdeling.

  7. Vrijwilligers van het jaar: Van Vreckem Jurgen (Kachi Karate) en Van Laethem Marcel (Atletiekclub Vita Ninove). Beiden zijn echte duizendpoten voor hun club, mensen met inzet die elke vereniging zich zou wensen.

  8. Administratief laureaat: De Jonge Luc (basketclub BBC United Ninove). Hij is al vele jaren de stuwende kracht, eerst achter Brothers Ninove en nadien bij BBC United.

  9. Beste organisatie 2018: Karateclub Kachi voor de organisatie van de Maitoshi Trophy 2018.

Na de gelukwensen van burgemeester Tania De Jonge sloten een groepsfoto en een gezellige receptie deze geslaagde Sportkrasjel af, een verdienste van de Ninoofse Sportraad en de sportdienst.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons