Ninove 09 Apr 2020 - 10u25
Broken Clouds
13.97°C

Vandalen slaan andermaal toe: ditmaal sneuvelt ruit van café Groeneweg

18 november 2018

NINOVE – Voor de derde keer op korte tijd beschoten vandalen een etalage. Dit keer was café De Groenweg het slachtoffer.

Rond 18.30 uur raakte een projectiel het raam van deze horecazaak aan de Aalstersesteenweg. Hij boorde zich door de eerste ruit van het dubbelglas, maar niet door de tweede. De kogel ligt in de luchtspouw en lijkt op een kogellager.

Volgens de politie, die de eerste vaststellingen deed, zou het projectiel wellicht met een katapult zijn afgeschoten vanuit een auto. Er vielen gelukkig geen gewonden, maar voor de uitbaters was het toch schrikken.

Vorige maand  hadden gelijkaardig voorvallen plaats: de ruiterzaak Watté is toen twee keer op korte tijd beschoten geweest. Gisteren kwam een melding vanuit Denderhoutem over een autoruit, die was gesneuveld, maar ook vandaag zijn nog andere gevallen gemeld.

Ter hoogte van het kruispunt aan de brouwerij Slaghmuylder staat een camera. Misschien kan onderzoek van deze beelden leiden naar de daders.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons