Ninove 29 Mar 2020 - 21u32
Broken Clouds
4.91°C

Bewoners Vinkenstraat toosten op ‘de mooiste straat van Ninove’

18 november 2018

NINOVE – De heraanleg van de Vinkenstraat is vorige maand afgerond. Tot grote tevredenheid van de buurtbewoners, die hun straat zondagmorgen 18 november ‘officieus officieel’ hebben ingehuldigd.

Wegenwerken brengen vaak kommer en kwel teweeg voor de bewoners. Dat was ook het geval in de Vinkenstraat. Al overheerst daar toch het positieve gevoel. Zowel Leen (de ‘burgemeester van de straat’) als Marianne beamen dit. “We zijn heel tevreden over het verloop van de werken, de goede contacten met het werfteam en het gemeentebestuur. De werklui waren de hele tijd echt zeer hulpvaardig.”

Tevredenheid ook met het resultaat. En dus namen Bruno en Antony samen het initiatief om de straat op een ‘officieuze officiële’ manier in te huldigen, inclusief de openingsroep van de Ninoofse bellenman en het doorknippen van het lint door de Ninoofse burgemeester Tania De Jonge en de straatburgemeester Leen Maus. “Die idee is bij ons zeer spontaan gegroeid en we hadden niet veel moeite om de buurt ervan te overtuigen; de Vinkenstraat heeft een lage ‘feestdrempel’. En met de hinderpremie van kapperszaak Pilita hebben we die opening bekostigd." Die laatste kwinkslag onderstreepte de positieve sfeer in 'de mooiste straat van Ninove'.

Ook schepen van Openbare Werken Henri Evenepoel is tevreden met die buurtwerking en het resultaat van de werken. Al mocht er voor hem wat meer groen zijn aangebracht. Het gedeelte kasseien kwam er op aangeven van de Erfgoedraad en ligt momenteel goed bij. En het geverfde rond punt beneden de straat? “In Engeland komt dit vaak voor en daar werkt dit perfect. Het is voor ons even wennen en is een goed alternatief voor een echte rotonde.”

De zon was van de partij, de sfeer zat goed; als er al kommer en kwel waren, zijn die snel vergeten.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons