Ninove 10 Apr 2020 - 05u48
Clear Sky
8.89°C

Herdenkingsevocatie 100 jaar wapenstilstand

10 november 2018

NINOVE – In de Ninoofse regio behoeft dichter Marc Van der Meeren geen voorstelling meer. Al jaren schrijft hij aangrijpende poëzie die beklijft, ontroert en intrigeert. Speciaal voor wapenstilstand en het slotjaar van de herdenking '14-'18 maakte hij een doordachte selectie van zijn eigen oorlogspoëzie ‘Klaprozen Sterven Niet’.

In samenwerking met de nieuwe parochie Ninove stelde Marc zijn dichtbundel voor tijdens een intieme poëzievoordracht in de prachtige Abdijkerk. Deze werd opgeluisterd met live muziek en beeldig beeldend werk van lokaal kunstschilder Antoine De Wael.

De opbrengst van deze avond ging integraal naar vzw Amon campus Raveling (Nederhasselt). Daar biedt men intensieve hulp aan kinderen en jongeren in een moeilijke thuissituatie.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons