Ninove 31 Mar 2020 - 01u29
Few Clouds
8.19°C

'Nooit meer oorlog' op alle begraafplaatsen

09 november 2018
'Nooit meer oorlog' op alle begraafplaatsen

LIEFERINGE - Het is bijna zover: Wapenstilstand op 11 november. Met dit jaar ook daarbovenop de herdenking van 100 jaar Groote Oorlog.

De stad en verenigingen organiseren rond die thematiek allerlei activiteiten, zoals onder andere de fakkeltocht, die zaterdag 10 november om 18.30 uur vertrekt aan buurthuis Berdam. Daar dragen ze de boodschap 'Nooit meer oorlog' uit.

En ook op de begraafplaatsen wil de stad die boodschap uitdragen. Zo is op alle kerkhoven (hier in Lieferingen) deze week een plaat bevestigd met "Nooit meer oorlog. Ninove herdenkt de 'Groote Oorlog' 1914 - 1918 en eert alle slachtoffers uit de twaalf deelgemeenten" en een rode klaproos op. De begraafplaatsen zijn duidelijk klaar voor 11 november. Zo werden eerder al Belgische vlaggetjes met 1914-1918 aangebracht bij de graven van de oud-strijders. 

(EME)

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons