Ninove 07 Apr 2020 - 07u30
Scattered Clouds
8.72°C

Restauratie abdijkerk gaat volgende fase in

19 oktober 2018
Restauratie abdijkerk gaat volgende fase in

NINOVE – Zopas is een gespecialiseerde firma gestart met de opbouw van steigers aan de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk, beter gekend als de Abdijkerk.

Pastoor Alexander Vandaele legt kort uit wat de bedoeling hiervan is. “Het topje van de vieringtoren (peertje) moet met hoogdringend gerestaureerd worden. Vanaf volgende week, als de stellingen volledig opgebouwd zijn, zullen we de toestand van de rotte onderstructuur kunnen inspecteren en bepalen welke procedure we moeten volgen om de restauratie uit te voeren.”

Er kon geen goed onderzoek op voorhand gebeuren omdat niemand zich durfde vasthaken aan deze toren. Volgende week zullen inspecteurs en de aannemer van op de stellingen de toestand van de toren controleren. Dan zal er meer duidelijkheid zijn over de uit te voeren werkzaamheden in de komende maanden.

GNE   Foto's Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons