Ninove 06 Apr 2020 - 14u03
Clear Sky
17.74°C

Edingsesteenweg enige tijd afgesloten door gaslek

10 september 2018

DENDERWINDEKE – Op de hoek van de Krepelstraat met de Edingsesteenweg is maandag 10 september rond 10.45 uur een gaslek ontstaan. De steenweg is om veiligheidsredenen afgesloten, maar rond 13 uur terug opengesteld.

Gemeentearbeiders waren borden aan het plaatsen voor de verkiezingen. Bij het steken van de putten om de palen te verankeren, hebben zij blijkbaar een gasleiding geraakt.

Onmiddellijk kwam het gas onder hoge druk uit de leiding gespoten; het geluid ervan was in de omgeving goed hoorbaar.

De brandweer is opgeroepen en was snel ter plaatse. De herstelploegen van de gasmaatschappij zijn opgeroepen om het lek te dichten. Omwille van de veiligheid heeft de politie de Edingsesteenweg voor alle verkeer afgesloten.

Het is momenteel nog niet duidelijk hoe zwaar de schade aan de leiding is en hoelang de herstelling ervan zal duren. Ook burgemeester Tania De Jonge kwam zich van de ernst van de situatie vergewissen.

Update

De Edingsesteenweg is rond 13 uur terug opengesteld voor het verkeer. De herstellingswerken zijn nog aan de gang.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons