Ninove 04 Apr 2020 - 06u08
Scattered Clouds
6.81°C

Radio MIG kun je nu ook in Ninove beluisteren op 106.2

01 september 2018

NINOVE – Voortaan kun je de Geraardsbergse radiozender MIG ook beluisteren in Ninove en Zottegem. Burgemeester Tania De Jonge deed de officiële opening tijdens de jaarmarkt in het gezelschap van haar Geraardsbergse ambtsgenoot Guido De Padt.

Dat de eerste burger van Geraardsbergen naar Ninove komt en vice versa is geen uitzondering. “Wij zijn geestesgenoten en overleggen geregeld in verband met bepaalde dossiers. Als we dan ons verstand samenleggen, is dat dubbel zo groot om oplossingen te vinden.”

“Ninove en Geraardsbergen vormen inderdaad een tandem”, aldus Tania De Jonge. “Bijvoorbeeld in de technische dossiers rond wielerwedstrijden kan ik rekenen op de ervaring van mijn voorganger maar zeker ook van Guido.”

En voortaan delen de beide steden dus ook een radiozender. “De aanwezigheid van een lokale radio vind ik heel belangrijk”, aldus de Ninoofse burgemeester. “We moeten deze ondersteunen zodat ze in de ether kunnen blijven. De afgelopen maanden is daarover op het Vlaams niveau stevig gedebatteerd. Voor de lokale luisteraar is het belangrijk om het nieuws echt dichter bij de mensen te brengen.”

Guido De Padt beaamde die visie en keek zelfs verder. “Voor Geraardsbergen is die uitbreiding ook interessant, want totnogtoe was radio MIG niet overal op ons grondgebied te ontvangen, bijvoorbeeld in Zandbergen. Het samenbrengen van drie grote steden in Zuid-Oost-Vlaanderen op radiogebied is misschien de voorbode van een fusie de komende jaren. Wie weet zijn er huwelijksplannen in de toekomst. Ik zie de krantenkoppen al voor mij komende maandag.”

Om de MIG-start helemaal te bezegelen dansten de beide burgemeesters nog een slow op de tonen van ‘What’s a women’; een openingsdans van een huwelijksfeest als het ware.

MLI

Foto's Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons