Ninove 10 Apr 2020 - 06u28
Clear Sky
8.89°C

Tussen dikbillen en gehinnik: jaarmarkt met vee- en paardenkeuring

01 september 2018

NINOVE – Een jaarmarkt zonder vee- en paardenkeuring is als een éclair zonder banketbakkersroom: gebakken lucht. We waren dan ook maar wat blij om enige deskundige uitleg te krijgen over de kwaliteiten van de tentoongestelde dieren.

Voor vele mensen zijn koeien en paarden iets uit een agrarisch verleden. De band tussen mens en dier vervaagt stilaan. Vlees komt uit de koeltoog, melk uit het tetrapak en stevige trekpaarden zie je wel op National Geographic.

Een rondgang tussen de dieren op de jaarmarkt zou verplichte prik moeten zijn. En niet enkel voor de schoolgaande jeugd. Uiteraard liefst gepaard gaand met deskundige uitleg.

Dat voorrecht kregen wij zaterdagvoormiddag tijdens de jaarmarkt, waar juryleden met een grote staat van dienst ons uitlegden waar ze naar keken om de dieren te beoordelen. Heel wat van opgestoken.

Maar het leukste gesprek hadden wij met de jonge veeboer Lieven. De gedrevenheid waarmee hij de kwaliteiten van zijn prijsdier beschreef was een heel aangename ervaring.

MLI

Foto's Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons