Ninove 05 Apr 2020 - 00u14
Few Clouds
14.95°C

Ninove wil een dementievriendelijke stad zijn

29 augustus 2018
Ninove wil een dementievriendelijke stad zijn

NINOVE – In navolging van verschillende andere Vlaamse steden wil ook Ninove de uitdaging aangaan om van de stad een warme en veilige plek te maken voor personen met dementie.

Een knoop in jouw zakdoek leggen om iets niet te vergeten. Iedereen kent het. Precies daarom kozen personen met dementie deze figuur als symbool voor een dementievriendelijke stad.

Op de jaarmarkt van zaterdag 1 september 2018 deelt de sociale dienst geknoopte zakdoeken uit. Op die manier willen ze de Ninovieters vertrouwd maken met het concept en in het bijzonder met dit symbool. Bij elke dementievriendelijke actie die de stad in de toekomst organiseert, zal het symbool te zien zijn als herkenningspunt. Zo hopen ze de bewustwording rond de aandoening te verbreden en van Ninove een stad te maken, waar ze mensen met dementie op een respectvolle en warme manier benaderen.

Vragen over dementie?

Nieuwe cijfers en memorandum: http://www.alzheimerliga.be/mod_news/nieuwe-cijfers-dementie-memorandum/.

Expertisecentrum Dementie Meander: 052 26 28 23 – https://www.dementie.be/meander/ - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Alzheimer Phone National (gratis luister- en infolijn): 0800-15 225 – http://www.alzheimerliga.be/.

Dienst Sociale Zaken, 054 31 32 45 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons