Ninove 05 Apr 2020 - 20u51
Clear Sky
17.02°C

Testritten met alternatieve brandstof tijdens jaarmarkt

24 augustus 2018
Testritten met alternatieve brandstof tijdens jaarmarkt

NINOVE – Wil je een ritje maken met een wagen op alternatieve brandstof? Dat kan tijdens de jaarmarkt zaterdag 1 september, tussen 10 en 18 uur.

De autoshow tijdens de jaarmarkt is inmiddels een even grote traditie geworden als de traditionel paarden- en veemarkt. Alleen het aantal pk verschilt lichtjes.

De organiserende vereniging ADNO groepeert inmiddels 14 autodealers uit Ninove en omgeving. Tijdens de jaarmarkt showen ze niet alleen hun laatste modellen, maar hebben zij ook oog voor alternatieven op de klassieke brandstof.

Pascal Carael, voorzitter van ADNO: “We bieden testritten aan met tien verschillende wagens van evenzoveel automerken. Het zijn wagens die rijden op alternatieve brandstoffen: CNG, elektrisch of hybride. Die staan op de voormalige OCMW-site aan de Burchtstraat. Onze hostessen vangen daar de geïnteresseerden op. Iemand van ons team vertrekt dan met de kandidaat voor een testrit langs een vast parcours in Ninove. Je moet geen afspraak maken, iedereen is hier welkom. Je kan ook op onze showplaatsen aan de Centrumlaan en de Kaardeloodstraat terecht voor informatie; voor de testrit zal men je doorverwijzen naar de Burchtstraat.”

“Dit is een gezamenlijk initiatief van onze dienst lokale economie en ADNO”, geeft schepen Alain Triest nog mee. “CO²-neutraal is een belangrijk en groeiend maatschappelijk aandachtspunt. Ik zie deze testritten ook als een extra trekpleister en een meerwaarde voor de jaarmarkt.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons