Ninove 02 Apr 2020 - 19u00
Broken Clouds
10.09°C

Wegmarkeringen moeten fietsen veiliger maken in centrumstraten

23 augustus 2018
Wegmarkeringen moeten fietsen veiliger maken in centrumstraten

Ninove  - Een gespecialiseerde firma in wegmarkeringen is begonnen met het aanbrengen van fietslogo's en pijlen langs verschillende straten in het centrum.

Onder andere in éénrichtingsstraten, waar fietsers in beide richtingen mogen rijden, is dit het geval: o.a. de Burchtstraat, Biezenstraat en Kaardeloodstraat, maar ook op drukke plaatsen in de nabijheid van scholen zoals de Stationstraat.

Ter hoogte van de spooroverwegen is een wachtzone aangelegd voor de stoplijn voor auto's. Hierdoor staan fietsers niet meer tussen of naast de wagens bij een gesloten overweg, waardoor ze beter zichtbaar zijn als het verkeer zich opnieuw in beweging zet.

Deze maatregelen, samen met de fietssuggestiestroken, moeten er voor zorgen dat fietsen een stukje veiliger wordt tegen de start van het nieuwe schooljaar.

GNE   Foto's Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons